Οκτώ στα δέκα ακίνητα που πουλήθηκαν σε πλειστηριασμούς αγοράστηκαν από τράπεζες!

Οκτώ στα δέκα ακίνητα που βγάζουν σε πλειστηριασμό οι τράπεζες αγοράζονται από τις ίδιες, καθώς οι τιμές εκποίησης δεν προκαλούν το ενδιαφέρον ιδιωτών αγοραστών. Το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον 250 ακίνητα έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους, ενώ σημαντικός αριθμός πέρασε στις τράπεζες με πρωτοβουλία του οφειλέτη, που αποδέχεται να αποποιηθεί το ακίνητο προκειμένου να εξοφλήσει το σύνολο ή μέρος της οφειλής.

Η καθυστέρηση στην ουσιαστική ενεργοποίηση των πλειστηριασμών έχει συσσωρεύσει έναν τεράστιο αριθμό ιδιοκτησιών προς εκποίηση και πλέον οι τράπεζες υποχρεώνονται να διαθέσουν μαζικά όχι μόνο βιομηχανικά ή εμπορικά ακίνητα, αλλά και οικόπεδα, σπίτια, ακόμα και χώρους στάθμευσης .Τα νέα ακίνητα προστίθενται στα 15.000 που ήδη διαθέτουν οι τράπεζες, οι οποίες μετατρέπονται στις μεγαλύτερες εταιρείες real estate της χώρας.

Προς το παρόν ευελπιστούν πως θα πουλήσουν σε καλύτερες τιμές από τις τιμές στις οποίες εκποιούνται σήμερα περιμένοντας πως σταδιακά η κατάσταση στην αγορά ακινήτων Θα ομαλοποιηθεί και ότι στο μέλλον Θα υπάρξει ζήτηση για αυτά τα ακίνητα. Όμως, το μεγάλο διαχειριστικό κόστος, η υψηλή φορολογία και βέβαια η προοπτική μιας παρατεταμένης ασθενικής ανάπτυξης των τιμών προβληματίζουν έντονα τους τραπεζίτες. Πηγή
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Κοινοποίηση