Ο σανός είναι πάντα δημοφιλής στην Ελλάδα

Στις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, εμφανίστηκε στο Πεντάγωνο με μπουφάν εκστρατείας και μετά πήγε στην Ηλεία.

Το 2007, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε τις πυρκαγιές με το αμερικανικό μοντέλο -ο Καραμανλής μιμήθηκε ενδυματολογικά τον Μπους μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου-, αφήνοντας να εννοηθεί πως η χώρα δέχεται επίθεση από εμπρηστές.

Δηλαδή, δεν είμαστε ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε τις πυρκαγιές αλλά δεχόμαστε επίθεση από έναν αόρατο και άγνωστο εχθρό. Ο σανός ήταν πάντα δημοφιλής στην Ελλάδα.

Βέβαια, λίγες ημέρες αργότερα, επιστρέψαμε στο ελληνικό μοντέλο, αφού η κυβέρνηση άρχισε να μοιράζει τριχίλιαρα και δεκαχίλιαρα στους πυρόπληκτους· και όχι μόνο στους πυρόπληκτους.

Τον Αύγουστο του 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές ως κάτι το αναμενόμενο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πετάει με ελικόπτερο πάνω από τα καμμένα.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντιέται με τους πυροσβέστες, τους αγκαλιάζει και τους εκφράζει την ευγνωμοσύνη του.

Μια μεγάλη διαφορά των πυρκαγιών του Αυγούστου του 2017 με αυτές του Αυγούστου του 2007, είναι πως το 2007 υπήρξαν δεκάδες νεκροί.

Αλλά η σημαντικότερη διαφορά είναι πως το 2007 ακολουθούσαν εκλογές μετά από δυο εβδομάδες.

Πηγή

Κοινοποίηση