Πρέβεζα: Κάηκαν σπίτια και θερμοκήπια από τη φωτιά

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Πρέβεζα που έκαψε 400 στρέμματα γης. Στο πέρασμα της η φωτιά έκαψε με μανία θερμοκήπια, αποθήκες, ενώ σύμφωνα με τον…
Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Βαγγέλη Ροποκη κάηκαν και δυο κατοικίες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Πρέβεζας έδωσε τεράστια μάχη με τις φλόγες , ενώ στο έργο πυρόσβεσης  συμμετείχε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νόμου Πρέβεζας και ο Δήμος με δυο σκαφτικά μηχανήματα.

Σε δηλώσεις του στο mypreveza.gr ο κ. Ροπόκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΛΕΚ.

«Η φωτιά είναι υπό έλεγχο. Ήταν σε μεγάλη ακτίνα και ξέσπασε από αμέλεια ενός συμπολίτη. Έχουν γίνει καταστροφές σε θερμοκήπια, αποθήκες και σπίτια. Δόθηκε βαρύτητα στα σπίτια για να μην έχουμε θύματα. Η πυροσβεστική έδωσε τεράστια μάχη και ο Δήμος συμμετείχε με δυο σκαφτικά μηχανήματα. Κατα την κρίση μου και χωρίς να είμαι ειδικός πρέπει να κάηκε έκταση τεράστια έκταση, περίπου 400 στρεμμάτων. Ήταν σημαντική η βοήθεια των πυροσβεστικών αεροσκαφών, όμως τα Pezetel είναι ραντιστικά…» είπε ασκώντας κριτική στην πολιτική ηγεσία για το γεγονός ότι άφησε ανοχύρωτη μια ολόκληρη περιοχή.

Για περίπου 5 ώρες η Πρέβεζα έμοιαζε με ανοχύρωτη πόλη και έζησε πρωτόγνωρες σκηνές. Οι κάτοικοι με λάστιχα προσπαθούσαν να βοηθήσουν την κατάσταση ρίχνοντας νερό στις αυλές τους, ενώ η ατμόσφαιρα ηταν αποπνικτική. Επί ποδός ήταν ολόκληρη η πολιτική προστασία του Νόμου Πρέβεζας, ενώ σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο βρίσκονταν και το Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Επιχείρησαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής, 45 Πυροσβέστες και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Pezetel.


Πηγή

Κοινοποίηση