Δεσμεύθηκαν περιουσιακά στοιχεία της MIG – και μετοχές του «Υγεία»

Πέντε χρόνια μετά την κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών και το κούρεμα των καταθέσεων στη Μεγαλόνησο, η MIG συνεχίζει να «πληρώνει τα σπασμένα» της πρώην θυγατρικής της Marfin Popular Bank/CPB/Λαϊκής Τράπεζας.
Εκτός του ότι απώλεσε ολοσχερώς τα επενδυθέντα κεφάλαια σ’ αυτήν την τράπεζα, καλείται από «κουρεμένους» καταθέτες να τους καταβάλει αποζημιώσεις, ως ευθυνόμενη για την κατάρρευση της θυγατρικής της.
Η πιθανότητα να υποχρεωθεί να δώσει αποζημιώσεις είναι μάλλον μηδαμινή. Όμως οι προσφυγές των πρώην καταθετών την εμπλέκουν σε μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, που της δημιουργεί προσωρινά σοβαρά προβλήματα.Νέο μείζον πρόβλημα ανέκυψε με την έκδοση απόφασης κυπριακού δικαστηρίου, που δεσμεύει προσωρινά περιουσιακά στοιχεία της MIG, ώσπου να εκδικασθεί η κύρια αγωγή πρώην καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας/Marfin PB, οι οποίοι ζητoύν αποζημιώσεις.
Στα δεσμευόμενα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνεται και το πακέτο μετοχών (70,4%) του θεραπευτηρίου «Υγεία» το οποίο κατέχει η MIG και έχει αποφασίσει να το πουλήσει στο fund CVC Capital έναντι 204 εκατ. ευρώ.

Το deal έχει κλείσει και οι διαδικασίες μεταβίβασης του πακέτου μετοχών επρόκειτο να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο. Το τίμημα των 204 εκατ. θα έδινε «ανάσα» στη MIG, που έχει μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις προς την Τρ. Πειραιώς.

Τώρα όμως η πώληση σκοντάφτει και οι διαδικασίες παγώνουν προσωρινά, ώσπου να εκδοθεί η απόφαση των κυπριακών δικαστηρίων επί της αγωγής που θα συζητηθεί στις 12 Οκτωβρίου.
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι ότι μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες αγωγέςαποζημιώσεων και προσωρινές δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων. Αυτό καθιστά επιφυλακτική την CVC Capital, η οποία εξετάζει όλες τις νομικές πτυχές του θέματος πριν ολοκληρώσει την εξαγορά του «Υγεία». Πηγή
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Κοινοποίηση