Η αμύθητη περιουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν των 4,2 δισ. Ευρώ!

Ο αμφιλεγόμενος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με πηγές, ξοδεύει κάτι παραπάνω από 500 εκατ. ευρώ το χρόνο. Αλλά πού; Για αρχή, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει υψηλή αισθητική και εκλεπτυσμένο ουρανίσκο, ως φαίνεται. Λέγεται μάλιστα, ότι ξοδεύει περίπου 25,2 εκατ. ευρώ το χρόνο για να εισάγει ουίσκι και κονιάκ. Έχει ιδιαίτερη προτίμηση φυσικά στα πιο ακριβά του είδους, όπως είναι το Hennessy, το οποίο μπορεί να φτάσει και τα 1.800 ευρώ το μπουκάλι.

Ανάλογα ακριβά είναι τα γούστα του και στο φαγητό. Είναι γνωστό ότι εισάγει το καλύτερο χοιρινό από τη Δανία, χαβιάρι από το Ιράν, πεπόνι από την Κίνα και ιδιαίτερες ιαπωνικές λιχουδιές. Το κόστος για όλα αυτά παραμένει επτασφράγιστο μυστικό αλλά υπολογίζεται σε μερικά εκατομμύρια.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ακριβά γούστα και στο ζήτημα των διακοπών του. Και για αυτόν τον λόγο διαθέτει ένα χειμερινό θέρετρο, που κοστίζει περίπου 30 εκατ. δολ, το Masikryong. Για τις θαλασσινές του αποδράσεις έχει το υπερπολυτελές του γιοτ, αξίας σχεδόν 7 εκατ. δολαρίων. Μάλιστα, ο φίλος του Ντένις Ρόντμαν το έχει χαρακτηρίσει ως «συνδυασμός γιοτ με πλοίο της Ντίσνει».

Μανιώδης καπνιστής ο ίδιος επιλέγει τα καλύτερα γαλλικά τσιγάρα. Η ποικιλία Yves Saint Laurent, την οποία και προτιμά, κοστίζει περίπου 40 ευρώ το πακέτο.
Δώρα ωστόσο κάνει και στους 60 εκλεκτούς αξιωματούχους του. Το 2010 είχε λάβει ο καθένας τους από μία υπερπολυτελή Mercedes-Benz σεντάν. Συνολικά, τα δώρα για τους φίλους του υπολογίζονται κάτι λιγότερο από 10 εκατ. ευρώ.


Γαλαντόμος και ανοιχτοχέρης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν λέγεται ότι κάνει ακριβά δώρα στη γυναίκα του Ρι Σολ-Γιουν. Είναι γνωστό ότι ξοδεύει κρατικά κεφάλαια για την αγορά των πολύτιμων αγορών της, όπως είναι μία τσάντα Christian Dior, την οποία έχει απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός. Το κόστος της μάλιστα πλησιάζει το ετήσιο εισόδημα της μέσης Βόρειας Κορέας, που δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ.
Με ιδιαίτερη αγάπη στα ρολόγια, ο φακός τον έχει απαθανατίσει με ένα από τα πολλά υπερπολυτελή που έχει στη συλλογή του. Το συγκεκριμένο μάλιστα, σύμφωνα με την telegraph, υπολογίζεται ότι κοστίζει περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα παιδιά στη Βόρεια Κορέα διδάσκονται στο σχολείο για την αγάπη του ηγέτη τους στα αυτοκίνητα. Ο ίδιος διαθέτει περίπου 100 αυτοκίνητα, που συλλέγει από νεαρή ηλικία. Τα περισσότερα είναι Mercedes-Benz.
Για τις αερομεταφορές του δε θα μπορούσε φυσικά να έχει κάτι λιγότερο από το «Air Force Un». Κρύσταλλα και δέρμα κοσμούν το εσωτερικό του, το οποίο μόνο αυτό, κοστίζει κάτι λιγότερο από 1,5 εκατ. ευρώ.
Και τα έξοδα δεν σταματούν εκεί. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι λάτρης του γκολφ και ξοδεύει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για ιδιωτικά μαθήματα γκολφ.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, πληροφορίες αναφέρουν ότι το 20% του προϋπολογισμού του κράτους δαπανάται για τη συντήρηση των ζώων του Κιμ Γιονγκ Ουν και των εγκαταστάσεών τους. Αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό δεδομένου ότι ο τελευταίος δημόσιος κοινός προϋπολογισμός του έθνους ήταν περίπου 53 εκατ. ευρώ, το 2008.

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει. Πού μένει ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Η απάντηση είναι απλή. Σε ένα από τα 17 παλάτια που είναι διασκορπισμένα σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Κορέας. Μερικές φορές ωστόσο, μένει και το ιδιωτικό του νησί. Πηγή
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


Κοινοποίηση