Αγρίνιο: «Λυπάμαι για την εκκλησία, μου ζήτησε να σιωπήσω», λέει η 22χρονη που κατήγγειλε τον ιερέα για βιασμό

«Λυπάμαι πολύ για την τοποθέτηση της εκκλησίας, καθώς ένα χρόνο πριν αναφέρθηκα στο γεγονός και η απάντηση ήταν να σιωπήσω, δεν το δέχτηκα, καθώς είμαι διατεθειμένη τόσο να βοηθήσω τον εαυτό μου όσο κι άλλα τόσα και τόσα παιδιά και γυναίκες που υποφέρουν».

Η φράση της 22χρονης που κατήγγειλε τον ιερέα για βιασμό στο Αγρίνιο είναι σοκαριστική και αποτελεί βαριά μομφή για την εκκλησία.

Στα πολλά και σημαντικά που οι δύο αδερφές δήλωσαν στο ladylike υπάρχει και αυτή η αναφορά που αφήνει έκθετη την εκκλησία.

Θυμίζουμε πως ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση τέθηκε σε διαθεσιμότητα με μία λιτή ανακοίνωση η οποία δεν περιλάμβανε καθόλου λόγια συμπαράστασης στις γυναίκες. Δεν είναι χρέος της εκκλησία να καταδικάσει τον ιερέα καθώς η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί . Είναι όμως χρέος της να ενθαρρύνει όλους να μιλούν για τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

Όταν εξάλλου οι καταγγελίες της άλλης αδερφής, της 27χρονης, έγιναν γνωστές προ πενταμήνου η τοπική εκκλησία αρκέστηκε να ζητά… δημοσιογραφικές πληροφορίες. Οφείλει να απαντήσει αν έπραξε κάτι εμπράκτως;

Οι κάτοικοι του Θυάμου υποστηρίζουν από την πλευρά τους πως δεν ήθελαν τον ιερέα στην εκκλησία αλλά η Μητρόπολη κώφευε στις εκκλήσεις τους.

Είναι αρκετά τα σύννεφα λοιπόν που μαζεύονται και η τοπική εκκλησία οφείλει απαντήσεις…


ενεργό link

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Πηγή

Κοινοποιήστε το άρθρο