Αποστράτευσαν υποστράτηγο που κατέθεσε ότι γνώριζαν από νωρίς για τους νεκρούς στο Μάτι

Κρίσεις στην Πυροσβεστική με «θύμα» τον υποστράτηγο Ιωάννη Ράμφο, ο οποίος είχε

καταθέσει πως το αρχηγείο του Σώματος γνώριζε από νωρίς και πριν από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πως από τη φωτιά στο Μάτι υπήρχαν νεκροί. Παρέμεινε στη θέση του ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Οι κρίσεις στην Πυροσβεστική ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (01.02.2019). Ο αρχηγός του Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος παρέμεινε στη θέση του. Δεν συνέβη το ίδιο, όμως, τον υποστράτηγο Ιωάννη Ράμφο και τον υπαρχηγό επιχειρήσεων Κωνσταντίνο Γρίβα. Αμφότεροι βρέθηκαν στο μέτωπο της φωτιάς που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους, τη «Μαύρη Δευτέρα» 23 Ιουλίου στο Μάτι.

Ο Ιωάννης Ράμφος είναι ο άνθρωπος που μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι είχε καταθέσει, όπως είχε αποκαλύψει τον περασμένο Οκτώβριο ο Ελεύθερος Τύπος, πως η ηγεσία της Πυροσβεστικής ήξερε ότι υπήρχαν νεκροί πριν ξεκινήσει, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα εκείνο, ο κ. Ράμφος είχε ενημερώσει πως στις 20:00 το βράδυ της 23ης Ιουλίου «προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο». Στις 23:00 ο ίδιος είχε αναφέρει: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Όλα τα άτομα που είδα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων μεταξύ τους και παιδιά». Στις 23:15, ένα τέταρτο πριν ο πρωθυπουργός φτάσει στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Ιωάννης Ράμφος είχε διαβιβάσει: «…αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς». Πηγή

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Κοινοποίηση