Δραματικό διάγγελμα Τζόνσον: Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε επικίνδυνη στιγμή, υπάρχει έλλειψη οξυγόνου

Μπόρις Τζόνσον

Σε μια επικίνδυνη καμπή όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία. Αυτό τόνισε μέσω διαγγέλματός του ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος τόνισε επίσης ότι υπάρχει έλλειψη οξυγόνου σε μερικά μέρη.

«Είναι μια μάχη με τον χρόνο, γιατί μπορούμε όλοι να δούμε την απειλή που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), την πίεση που υφίσταται, τη ζήτηση στις μονάδες εντατικής θεραπείας, την πίεση στις κλίνες με παροχή οξυγόνου, ακόμη και την έλλειψη οξυγόνου σε ορισμένα μέρη», δήλωσε ο Τζόνσον.

«Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη στιγμή», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, για να συνεχίσει: «Το χειρότερο θα ήταν να εφησυχάσουμε, λόγω της επιτυχίας μας στο πρόγραμμα του εμβολιασμού».

Ο Τζόνσον είπε επίσης ότι σχεδόν το 40% των 80χρονων στη χώρα έχει ήδη εμβολιαστεί και το 23% των ηλικιωμένων που διαμένουν στις μονάδες φροντίδας. «Είναι τεράστια πρόκληση», σημείωσε για τον στόχο του εμβολιασμού και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας μαζικά αναπτυσσόμενος στόχος».

«Πιστεύουμε ότι είναι εφικτός», υπογράμμισε.

Όταν ρωτήθηκε εάν υιοθετήσει αυστηρότερους κανόνες καραντίνας, ο Τζόνσον απάντησε ότι οι πολίτες πρέπει να τηρούν τους κανόνες. Αν οι πολίτες δεν τους τηρούν, ίσως οι κανόνες να πρέπει να γίνουν αυστηρότεροι. «Όπου πρέπει να γίνουν αυστηρότεροι οι κανόνες, θα το κάνουμε», επισήμανε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Πηγή

Κοινοποιήστε το άρθρο