Κορονοϊός: Δύο υποχρεωτικά test την εβδομάδα για μη εμβολιασμένους σε τουρισμό και εστίαση (vid)

Τα νέα μέτρα που θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (22/7), στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο τεστ για τον κορονοϊό ανά εβδομάδα. Ένα self test και ένα rapid test.

Ερωτηθείς για το ποιος θα επωμίζεται το κόστος των rapid test, o κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «μένουν κάποια σημεία να αποσαφηνιστούν τις επόμενες ώρες». Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μέρες – αφού το εν λόγω μέτρο ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα και για 6 περιοχές που «κοκκίνισαν» – θέλουν το κόστος να μετακυλίεται στους εργαζόμενους.

Τι ισχύει από Δευτέρα στη Μύκονο

Για τη Μύκονο τόνισε πως τα δεδομένα δείχνουν μικρή τάση μείωσης, αλλά η κατάσταση ακόμη είναι κρίσιμη. Νέες συρροές είπε πως δεν υπάρχουν και τα όποια νέα κρούσματα είναι από τις προηγούμενες συρροές. Έτσι φαίνεται πως το μίνι lockdown έφερε αποτέλεσμα.

Τόνισε δε πως τα μέτρα στη Μύκονο θα ισχύουν κανονικά μέχρι και την προσεχή Δευτέρα και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και θα ανακοινωθεί αν θα παραταθούν ή όχι.

Επιπρόσθετα απάντησε και στην κριτική που ακούστηκε περί… πισωγυρισμάτων για τα μέτρα στην Μύκονο, λέγοντας πως αν τα μέτρα δεν είχαν παρθεί, τότε όλοι όσοι ασκούν σήμερα κριτική, θα έκαναν το ίδιο, κατηγορώντας όμως την κυβέρνηση για το ότι δεν θα είχε πάρει τα μέτρα.

Δείτε την ενημέρωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά


ενεργό link

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Πηγή

Κοινοποιήστε το άρθρο