Λαμία: «Λεφτά Στο Λεπτό» – Ξαναχτύπησαν μέσω τηλεφώνου οι απατεώνες

Απατεώνες στη Λαμία προσπαθούν να εξαπατήσουν επαγγελματίες με τη μέθοδο «Λεφτά Στο Λεπτό»! Προσποιούνται τους πελάτες, αλλά αυτή τη φορά βρήκαν τον μάστορά τους.

Ένας άγνωστος τηλεφώνησε από κινητό τηλέφωνο σε γνωστή έμπορο της Λαμίας, χρησιμοποιώντας προφανώς ψεύτικο ονοματεπώνυμο, που παρέπεμπε, όμως, σε επίθετο γνωστής πελάτισσας.

Σύμφωνα με το LamiaRedport, ζήτησε έναν τραπεζικό λογαριασμό, υποτίθεται για να βάλει 200 ευρώ προκειμένου να ψωνίσει από το μαγαζί η… γυναίκα του.

Επειδή, όμως, η έμπορος ήταν ήδη συνδεδεμένη και παρακολουθούσε το λογαριασμό της, τον ενημέρωσε ότι η συναλλαγή που της είπε ότι είχε κάνει, δεν είχε φανεί. Τότε της ζήτησε να πάει μέσω της εφαρμογής «Λεφτά Στο Λεπτό» υποτίθεται για να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα η συναλλαγή!

Μέχρι εκείνο το σημείο όλα ήταν απολύτως φυσιολογικά, όμως τα «επόμενα βήματα» που της πρότεινε ο «υποψήφιος πελάτης», ξένισαν την έμπορο που κατάλαβε ότι είχε να κάνει με απατεώνα. Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της περίμενε τις «συμβουλές» από τηλεφώνου ώστε να διαπιστώσει με πιο τρόπο φτάνουν να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους επαγγελματίες.

«Λεφτά Στο Λεπτό» – Η μεθοδολογία των «αετονύχηδων»
Το κόλπο των απατεώνων βασίζεται αποκλειστικά στο πως θα σας μπερδέψουν, σε συνδυασμό βέβαια με την έλλειψη γνώσεων από τραπεζικές συναλλαγές.

Σας ζητάει λοιπόν να πάτε στη συγκεκριμένη εφαρμογή και αφού δηλώσετε ποσό, να του κοινοποιήσετε των κωδικό που δημιουργείτε. Με αυτόν βέβαια μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε ΑΤΜ της τράπεζας – μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα – και να σηκώσει τα λεφτά.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, καθώς με την επιστροφή στην κανονικότητα, επέστρεψαν δριμύτεροι και οι απατεώνες.


ενεργό link

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Πηγή

Κοινοποιήστε το άρθρο