Πιερρακάκης: Σε τραγική οικονομική κατάσταση τα ΕΛΤΑ

Σε αποκαλύψεις – «βόμβα» για την οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ, προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ο κ. Πιερρακάκης περιγράφοντας με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ, σημειωσε ότι μέχρι το τέλος του 2019 προβλέπεται ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού θα είναι αρνητικά κατά 100 εκατομμύρια, συν 28 εκατομμύρια ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Συγκρίνοντας μάλιστα την κατάσταση από το 2014 μέχρι το 2018, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισήμανε ότι ο τζίρος έχει πέσει κατά 80 εκατομμύρια, από 333 σε 253.

«Να προλάβω το σχόλιό σας το οποίο θα είναι σωστό: πέφτει συνολικά ο κλάδος, απλώς αυτή η πτώση είναι μεγαλύτερη από την πτώση του κλάδου. Και βέβαια η καθαρά θέση: η πρόβλεψη των επίσημων αποτελεσμάτων αναμένεται να είναι από 50.6 εκατομμύρια το 2014, -36.9 εκατομμύρια το 2018 – για πρώτη φορά αρνητική καθαρά θέση», είπε ο κ. Πιερρακάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας έβαλε τέλος σε κάποια σενάρια που κυκλοφορούν για ενδεχόμενο κλείσιμο του οργανισμού και διαβεβαίωσε τους βουλευτες πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

«Προφανώς εμείς θέλουμε να διασώσουμε τα ΕΛΤΑ. Απλώς νομίζω πως αν κάποιοι δεν έκαναν τίποτα για τεσσεράμισι χρόνια, εμείς μπορούμε να έχουμε δύο μήνες για να κάνουμε κάτι. Παρ’ όλα αυτά, τους επόμενους μήνες θα είμαστε στη διάθεσή σας να το συζητήσουμε αναλυτικά το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κοινοποιήστε το άρθρο