Σε απόγνωση οι κάτοικοι στο Μάτι

Ευθείες βολές κατά του Δήμου Μαραθώνα και προσωπικά κατά του Δημάρχου Ηλία Ψινάκη εξαπολύει με επιστολή – διαμαρτυρία η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα »ΤΑ ΝΕΑ» , η επιτροπή κατοίκων καταλογίζει στον κ. Ψινάκη ευθύνες για την ολιγωρία όσον αφορά την αποκατάσταση του καμένου οικισμού αλλά και την οικονομική ενίσχυση των πυροπλήκτων, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

«Από τη μέχρι σήμερα παρακολούθηση των ενεργειών του Δήμου διαπιστώνεται σημαντική ολιγωρία αφού όχι μόνο κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά ορισμένα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία και η ασφαλής διαβίωση των κατοίκων και να καθυστερεί ανεπίτρεπτα η αποκατάσταση του οικισμού» αναφέρουν στην επιστολή τους οι πυρόπληκτοι.

«Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα ανωτέρω και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας σας καλούμε όπως προβείτε το ταχύτερο δυνατό στην ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων δράσεων για την αποκατάσταση του οικισμού Μάτι και την οικονομική ενίσχυση των κατοίκων…», αναφέρει η επιτροπή ζητώντας έγγραφη ενημέρωση για 11 κρίσιμα θέματα.

Στην κορυφή βρίσκονται τα επιδόματα καθώς και η αξιοπρεπής στέγαση και σίτιση όσων έχασαν τα σπίτια τους. Επιπλέον ζητούν δίκαιη διαχείριση των προσφερόμενων ειδών , ενώ για την ασφάλεια του οικισμού ζητούν »άμεσα την ημερομηνία ολοκλήρωσης των προσωρινών αντιπλημμυρικών έργων».
Ωστόσο, οι κάτοικοι θίγουν θέματα καθαριότητας του οικισμού και απαιτούν ενημέρωση για τα χρήματα στον ερανικό λογαριασμό ενώ ο αμίαντος εξακολουθεί να τους φοβίζει. Πηγή
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Κοινοποίηση