“Βόμβα” από την Τουρκία: Oι ρωσικοί πύραυλοι S-400 είναι έτοιμοι προς χρήση

Την ίδια στιγμή που εξελίσσεται το διπλωματικό “θρίλερ” για τις ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές, ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, έκανε γνωστό ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ενεργοποίηση των πυραύλων S-400.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία είναι πλέον έτοιμη και μπορεί να χρησιμποιήσει τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400, ενώ τόνισε οποιαδήποτε χρήση τους, προϋποθέτει την απόφαση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

O επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 είναι έτοιμα να ενεργοποιηθούν, μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την Άγκυρα επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο 24TV.

«Οι S-400 είναι έτοιμοι προς χρήση, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αποφασίσουν πότε θα υπάρξει τέτοια αναγκαιότητα», δήλωσε ο Ντεμίρ σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις του αμυντικού τομέα συνεχίζουν να εργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος που αφορά την κατασκευή των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, παρά την απόφαση της Ουάσιγκτον να τις αποκλείσει από το πρόγραμμα αυτό.

Η Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο TASS την είδηση αυτή. «Πράγματι (ο Ισμαήλ Ντεμίρ) έκανε αυτή την δήλωση σήμερα στην Άγκυρα», ήταν η δήλωση που έγινε εκ μέρους της Διεύθυνσης Αμυντικής βιομηχανίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Πηγή

Κοινοποιήστε το άρθρο