Βρούτσης: Υποχρεωτική η τηλεργασία, πρόστιμο 3.000 στις επιχειρήσεις – παραβάτες

Την υποχρέωση των επιχειρήσεων – εργοδοτών να συμμορφωθούν με τη ρύθμιση για εξ αποστάσεως εργασία του 4ο% των εργαζομένων τους υπενθύμισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Εξήγησε, σε συνέντευξή του στο Θέμα 104,6 πως οφείλουν εντός εικοσιτετραώρου από τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης για την εξ αποστάσεως εργασία στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να προαναγγείλουν στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου Εργασίας την εξ αποστάσεως εργασία του 40% των εργαζομένων τους για τους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο της τηλεργασίας.

Πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν, καθώς σε περίπτωση παράβασης αυτής της υποχρέωσης επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις χηρείας και αγροτών, ο κ. Βρούτσης είπε, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, πως μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα μπουν στο σύστημα ΑΤΛΑΣ. Όπως είπε, το νέο σύστημα ΑΤΛΑΣ στην πλήρη απόδοσή του στο τέλος του χρόνου θα απονείμει σε αυτές τις δύο κατηγορίες 4.000 συντάξεις το μήνα.

Αναφορικά με τα αναδρομικά, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι τον Οκτώβριο θα πληρωθούν τα αναδρομικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κοινοποιήστε το άρθρο